Om oss

Om oss

Nordens ledende partner til industrien når det gjelder produksjonsutstyr, prosesskompetanse, verktøy og tilhørende ettermarked.

Vår historia / Bærekraftighet / Vårt verdigrunnlag / Selskapsstruktur

Om oss

Ravema er en ledende partner til nordisk industri og tilbyr komplette løsninger for produksjonsutstyr, verktøy, måleteknologi, automasjon, markedets mest komplette service og ettermarked. Vi ser på vår rolle i fremtiden som en viktig del av industriens økte produktivitet. Vårt mål er å skape merverdi for våre kunder, ansatte og for samfunnet vi opererer i. Dette gjør vi gjennom vår spisskompetanse, partnerskap og våre helhetlige løsninger sammen med våre ledende leverandører. Merverdien bidrar til næringens fremtidige konkurranseevne.
 


Ravema holder til i Sverige, Norge og Finland med hovedkontor i Värnamo sentralt i Småland, hvor også vårt unike Teknologisenter holder til med utstillinger av nyheter og demonstrasjoner av våre produkter hele året. I Norge har vi kontor i Drammen og filial/demosenter utenfor Stavanger og i Finland med hovedadresse i Tammerfors. Våre ansatte er nær deg som kunde og med utgangspunkt i regionen du bor i. Vår kompetanseplattform bygges opp over lang sikt i hele organisasjonen hvor vi har lykkes med å skape spisskompetanse innen våre produktområder fordi vi representerer få, men ledende leverandører.

Vår visjon

Ravemas visjon er å være «Nordens ledende partner til industrien når det gjelder produksjonsutstyr, prosesskompetanse, verktøy og tilhørende ettermarked.«

Vår historia

Følg Ravemas over 100 år lange historie.

1912

Svenska Maskinaffären grunnlegges

Produsent Niklasson grunnlegger Svenska Maskinaffären, som deretter satser på sykkel- og bilsalg.

1944

Svenska Maskinaffären får ny eier

Svenska Maskinaffären selges og den nye eieren hadde et klart mål: å bli en pålitelig partner med de aller nyeste produktene.

1962

50-årsjubileum

Selskapet feirer 50 år og i forbindelse med jubileet ble en ny katalog lansert. Denne gangen med det viktige produktområdet maskineri for industri.

70-tallet

Japan kommer til Värnamo

I løpet av 1970-tallet blir Svenska Maskinfabriken generalagent for japanske Mazak. De vokste og bygde nye lokaler på industriområdet Margretelund i Värnamo – samme adresse som selskapet holder til på i dag.

80-tallet

Nytt navn begynner å ryktes

På begynnelsen av 80-tallet begynte et nytt navn å blomstre i dokumenter og brosjyrer – RAVEMA. I 1985 ble det offisielt – Ravema var kommet for å bli.

90-tallet

Ravema blir en del av Liljedahl Group

90-tallet blir begivenhetsrikt for Ravema ettersom selskapet blir en del av Liljedahl-gruppen som også begynner å investere i det norske markedet.

00-tallet

Nytt samarbidet med tyske Hoffmann Group

På begynnelsen av 2000-tallet skaper Ravema ytterligere konkurransekraft når samarbeidet med tyske Hoffmann Group starter og Ravema får tilgang til et omfattende utvalg av verktøy.

Idag

Nordens ledende industripartner

Det som en gang startet med sykkelsalg har i dag utviklet seg til at Ravema er en av Nordens ledende industripartnere når det gjelder maskiner for prosessproduksjon, verktøy, automasjon og service.

Rapport om bærekraftighet

Vi skaper verdi for våre kunder, ansatte og samarbeidspartnere gjennom kontinuerlig arbeid med å styrke og utvikle vårt arbeid for bærekraftighet. En viktig del av vår langsiktige strategi er å bidra til utviklingen av et mer bærekraftig samfunn. Vi anser dette som en måte vi kan skape mer virksomhet for Pronect, som består av en gruppe individuelle selskaper – Ravema, PLM Group och Din Maskin.

Vårt verdigrunnlag

Våre verdier og etiske retningslinjer er retningslinjer for hvordan vi opptrer i Ravema. Den er basert på vår kultur og våre verdier og viser hvordan disse er knyttet til vårt daglige arbeid, med disse stoler vi på hver enkelt medarbeiders evne til å opptre etisk og rettferdig i sine roller, til å opptre med integritet og profesjonalitet i kontakt med hver enkelt andre, våre kunder og partnere. Det vi vanligvis omtaler som sunn fornuft.

Våre viktige verdier som vi også jobber mot er:

TILLITT

Vi lytter, holder det vi lover og er transparente.

ENGASJEMENT

Vi tar ansvar, gir energi, handler og driver frem.

BÆREKRAFT

Vi har det langsiktige beste i tankene.

Selskapsstruktur

Ravema AB

Ravema jobber og opererer i Sverige, Norge og Finland med hovedkontor i Värnamo.

Ravema har fire forretningsområder; skjæreteknikk, verktøyteknikk, måleteknikk og service.

Pronect

Ravema er en del av Pronect, som er en gruppe uavhengige selskaper som sysselsetter mer enn 350 personer. Pronect driver bransjen fremover ved å koble sammen teknologi og kompetanse for å tilføre merverdi. Pronect har hovedkontor i Värnamo og er til stede i syv land i Norden og Baltikum. Med over 7000 industrikunder har Pronect en årlig omsetning på over 1,3 milliarder SEK. Pronect er en del av det familieeide Liljedahl Group.            

Liljedahl Group

Liljedahl Group er en familieeid gruppe selskaper med syv heleide eierandeler: Elcowire Group, LWW Group, Hörle Wire Group, Pronect, Finnvedens Lastvagnar, Finnvedens Bil og Liljedahl Group Fastigheter. Liljedahl Group er også største eier av det børsnoterte selskapet Bufab AB (publ.). Konsernet har en omsetning på cirka 12 milliarder SEK og har cirka 1400 ansatte. Mer informasjon:www.liljedahlgroup.se