GARANT Master UNI-fres med grov bearbeidingsprofil gir høy ytelse og prosesspålitelighet

München, 22. september 2021 – Den nye GARANT Master UNI HM-hardmetallfresen HPC fra Hoffmann Group, er et virkelig allround-verktøy for alle freseoperasjoner og materialer. Det unike med denne 4-skjærsfresen er geometrien, som gir en optimal og sikker sponevakuering ved grovarbeid ved store inngrep. Sponkanalen har en ekstra «bølgeprofil» som i kombinasjon med trykkluft eller kjølevann minimerer risikoen for spontilstopping.

Som et resultat av dette gir fresen en høy prosessikkerhet, og er ekstremt kraftfull også ved valsefresing av høyt legert stål, titanlegeringer og rustfritt stål f.eks. duplex.

Ved både grov- og finbearbeiding i kombinasjon med svært høye matehastigheter kutter verktøyet mykt, uten å forårsake vibrasjoner, takket være de differensierte skjærekantene. Optimalisert overflategeometri sammen med det nyutviklede PVD-belegget gir ikke bare optimal sponevakuering, men også en enestående lang levetid.

Designet til den nye GARANT Master UNI HM-fresen gjør den ikke bare ideell for et svært bredt spekter av bruksområder, inkludert TPC-bearbeiding, men sikrer også en ekstra lang levetid. Dette oppnås på grunn av den spesielle prepareringen av skjærekantene, optimal vernefals og det nyutviklede PVD-belegget. Skjærekantene fremmer jevn slitasje, mens vernefalsen beskytter hjørnet på skjærekanten mot oppflising. For ytterligere å styrke fresens egenskaper er kjernediameteren optimalisert, og det er brukt en HM-variant som ikke bare er spesielt hard, men også seig med en høy bøyestyrke. Derfor er GARANT Master UNI det riktige verktøyet for alle som trenger et allsidig allround-verktøy med høy ytelse, som kan brukes på en rekke forskjellige bruksområder.

Produktserien «GARANT Master» ble lansert av Hoffmann Group i 2015, og hadde som formål å gjøre høyt ytende bearbeiding enda mer produktiv med særlig kraftfulle og pålitelige verktøy. Siden da har produktutvalget stadig blitt utvidet, og tilbyr i dag moderne høyytelsesverktøy til forskjellige bruksområder.

Hardmetallfresen GARANT Master UNI er tilgjengelig med umiddelbar levering via Hoffmann Groups katalog for 2021/2022 og via eShop på www.hoffmann-group.com.